De website CameraHobby is gemaakt met de Open Source software van Joomla.

Joomla biedt de gebruiker de mogelijkheid om relatief snel en eenvoudig een professionele website te maken. Naast de Joomla software zijn zeer veel aanvullingen, extensies genoemd, beschikbaar. B.v. voor het maken van een Forum, een Fotoalbum, een WebShop, site back-up enz. Veel van deze extensies zijn gratis. Kijk voor een overzicht van de mogelijkheden op de Joomla! Extentions Directory.

Is het maken van een eigen website met Joomla! moeilijk? Nee, via diverse hosting providers kun je op eenvoudige wijze een website met Joomla! maken. Shared hosting noemt men dat. De hosting provider zet in dit geval de website voor jou klaar en je kunt direct beginnen met het aanpassen van de site naar jouw wensen en het toevoegen van content en extensies.

Wil je meer, b.v. het hosten van meerdere sites, dan is enige kennis van websites en het beheer daarvan wel gewenst. Zo zal je databases, gebruikers en e-mail accounts willen aanmaken. De hosting provider zal je daar tools voor beschikbaar stellen zoals b.v.; DirectAdmin of Plesk Panel van Parallels. Let wel op dat de hosting provider Joomla! hosting ondersteunt. Dit is niet vanzelfsprekend. Informeren vooraf voorkomt teleurstellingen achteraf.

Shared hosting heeft wel beperkingen. B.v. beperkingen te aanzien van de bandbreedte, schijfruimte of te installeren applicaties waar je beheerder of root-rechten voor nodig hebt. Wil je meer, dan is een Virtual Private Server - (VPS) hosting - een oplossing. VPS hosting wordt managed en unmanaged aangeboden. Voor unmanaged VPS hosting is ruime kennis nodig van server en besturingssysteem.

Op Internet is veel informatie en ondersteuning beschikbaar voor het hosten van een eigen website. Of het nu gaat om een enkelvoudige site of het hosten van meerdere sites, Googlen helpt je al snel op weg. Zie voor een overzicht van verschillende sites en fora de weblinks op deze site.

Succes met het maken van jouw eigen website.

CameraHobby