Mijn foto's

    Mijn foto ervaringen

    Het Edelhert

    Het edelhert (Cervus Elaphus), in jagersjargon roodwild, is een hertensoort dat voorkomt in Europa, Azië en Noord-Amerika. De Noord-Amerikaanse ondersoorten, die in de Verenigde Staten Wapiti en in Canada Elk (niet te verwarren met het Britse Elk dat een eland is) worden genoemd, worden soms als een aparte soort, Cervus Canadensis, beschouwd. Ook Europa en Azië kent enkele ondersoorten. Het edelhert is op de eland na het grootste hert.

    Edelhert

    Het edelhert komt in Nederland voor op de Veluwe en de Oostvaardersplassen.

    Klik hier voor een galerie over de door mij gefotografeerde Edelherten in de Oostvaardesplassen.

    Moeflons

    De moeflon is het kleinste wilde schaap. Beide geslachten hebben hoorns. Vooral bij oude rammen zijn de hoorns indrukwekkend, ze krullen om achter de oren en kunnen 85 centimeter lang worden. Bovendien hebben de rammen in de wintertijd een opvallend lichtgekleurd "zadel", witte "sokken" en snuit en een donkere nek, schouders en bovenbenen. 's Zomers zijn deze tekeningen minder duidelijk zichtbaar. Bij oudere mannetjes zijn het zadel en de snuit lichter van kleur. Vrouwtjes en jonge mannetjes hebben een roodbruine tot chocoladebruine vacht met een wittige buikzijde. De vacht is vrij kort.

    Moeflons op de Veluwe

    Subcategorieën

    © Your Company. All Rights Reserved.

    Please publish modules in offcanvas position.

    Free Joomla templates by L.THEME