Waarom verschijnen er ronde vlekken op de foto?

   

  De ronde vlekken, zoals in de figuren 2 en 3 hieronder, worden veroorzaakt door stofdeeltjes in de lucht die licht van de ingebouwde flitser van de camera weerspiegelen. Dit kan gebeuren wanneer de stofdeeltjes zich vlak bij de camera bevinden, maar buiten het scherpstelgebied van de camera liggen.

  Dit verschijnsel doet zich voor bij de meeste digitale compacte camera's. Vanwege de grotere scherptediepte van digitale camera's kunnen kleine stofdeeltjes (of water- of regendruppels) in de lucht dicht bij de camera zich binnen het scherpstelveld van een digitale camera bevinden, terwijl ze niet binnen het scherpstelveld van een 35mm camera liggen. Als de ingebouwde flitser van de camera wordt gebruikt, wordt het licht van de flitser gereflecteerd door de stofdeeltjes en als ronde vlekken door de digitale camera vastgelegd. Dit verschijnsel doet zich meestal voor in stoffige omgevingen, zoals bouwplaatsen, sporthallen of tijdens een verbouwing.

  ronde-vlekken

  Figuur: Hier wordt geïllustreerd hoe licht van de ingebouwde flitser van de camera wordt weerkaatst door stofdeeltjes in de lucht.

   

   

  Bron: Nikon Nederland

   

  © Your Company. All Rights Reserved.

  Please publish modules in offcanvas position.

  Free Joomla templates by L.THEME